Se incarca...

Stimati clienti!
Din cauza numarului foarte mare de comenzi primite in ultima perioada, durata de procesare a unei comenzi poate sa ajunga la 4 zile!
Va multumim pentru intelegere!

Urmatoarea incarcare din fabrica Cersanit este programata pe 31 Octombrie! Ultima zi pentru plasare comanda pentru incarcare 31 Octombrie este de Miercuri 28 Octombrie ora 9! Comenzile sosite dupa aceasta data se vor procesa pentru incarcarea urmatoare!

Conductori electrici

Cum încă multe persoane nu știu care este diferența dintre conductori electrici și cabluri, începem prin a elucida acest mister: cablurile conțin în interior conductori sau, altfel spus, sârme/fire individuale în diverse culori. Există însă o mulțime de tipuri de cabluri și, așa cum este și normal de altfel, fiecare are propriile caracteristici.

Această categorie este însă destinată celor pentru transportarea energiei electrice, cuprinzând conductori electrici la prețuri corecte, ideali pentru instalații electrice fixe și interioare, montate în tuburi de protecție (astfel încât să fie ferite de acțiunea directă a soarelui). În cazul în care ai nevoie de mai multe informații despre produsele Utilul, nu ezita totuși să ne contactezi. Echipa noastră cu experiență îți va oferi sfaturile necesare unei achiziții corecte și rapide! 

Alege conductori electrici de la Utilul!

Anterior nu am spus extrem de multe despre produsele din această categorie. De aceea, urmează să-ți oferim mai multe detalii despre tipurile de conductori electrici și, implicit, despre caracteristicile acestora. De ce? Pentru că, fie că vei dori să achiziționezi de la noi sau ba, dorim să rămâi cu informații care să te ajute pe viitor.

Așadar, putem împărți conductorii electrici în trei mari tipuri: de exterior (cunoscuți și sub numele de faze), neutri (denumiți și de nul) și de protecție (de împământare). Caracteristicile conductorilor electrici diferă de la un tip la altul.

Cei de exterior au un înveliș maro (uneori negru) și sunt marcați cu L, rolul lor fiind de a conduce curentul electric din rețea până în priză/întrerupător. Conductorii de nul sunt cei care întorc curentul înapoi în rețea, fiind marcați cu N și înveliți de un strat izolator, de regulă albastru, iar cei de împământare (cu înveliș galben) conduc tensiunile reziduale înapoi în pământ, fiind marcați cu PE. 

Revenind la conductorii electrici pentru instalații electrice fixe, aceștia se împart și ei în conductori cu izolație din PVC, de tensiune medie cu izolație din cauciuc și de joasă tensiune cu izolație din materiale plastice. Primul tip, cel cu izolație din PVC, este cel pe care Utilul vi-l pune la dispoziție, îndeosebi pentru că este și cel mai recomandat – fiecare conductor este învelit cu un strat semiconductor. Din nou, este esențial ca acești conductori să fie montați în/pe tencuială în tuburi de protecție! 

Aceste produse sunt disponibile la Utilul în role de 100 ml, secțiuni de 1.5, 2.5 și 4 mm, culori roșu, albastru, verde-galben, negru și maro.

Nu uita! Este recomandat ca alegerea cablurilor și racordurilor să fie efectuată de către un electrician! 


Filtreaza produsele
Cablu electric MyyM 3x1.5 mm - 100 ML

2,45 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Cablu electric MyyM 2x1.5 mm - 100 ML

1,79 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Conductor FY 1,5 mm, rola 100 ml

0,71 lei / ml

Livrare 1-3 zile
Conductor electric FY 2.5

1,40 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Cablu electric MyyM 2x2.5 mm

2,90 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Conductor FY 2,5 mm, rola 100 ml

1,17 lei / ml

Livrare 1-3 zile
Conductor FY 4 mm, rola 100 ml

2,04 lei / ml

Livrare 1-3 zile
Cablu electric MyyM 3x2.5 mm

5,00 lei

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Cablu electric MyyM 2x1 mm - 100 ML

1,43 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Cablu electric MyyM 5x16 mm - 1 ML

42,51 lei

Adauga in cos
Comanda speciala
Cablu audio boxe MYUP 2x2.5 mm, Rosu+Negru - colac 100 ml

2,30 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Cablu electric CYYF 3x2.5 mm - 100 ML

4,30 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-7 zile
Cablu electric CYYF 3x1.5 mm - 100 ML

2,80 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile
Cablu electric MyyM 2x0.75 mm - 100 ML

1,20 lei / ml

Adauga in cos
Livrare 1-3 zile