Se incarca...

Stimati clienti!
Din cauza numarului foarte mare de comenzi primite in ultima perioada, durata de procesare a unei comenzi poate sa ajunga la 4 zile!
Va multumim pentru intelegere!

Urmatoarea incarcare din fabrica Cersanit este programata pe 31 Octombrie! Ultima zi pentru plasare comanda pentru incarcare 31 Octombrie este de Miercuri 28 Octombrie ora 9! Comenzile sosite dupa aceasta data se vor procesa pentru incarcarea urmatoare!

Conductori electrici

Cum încă multe persoane nu știu care este diferența dintre conductori electrici și cabluri, începem prin a elucida acest mister: cablurile conțin în interior conductori sau, altfel spus, sârme/fire individuale în diverse culori. Există însă o mulțime de tipuri de cabluri și, așa cum este și normal de altfel, fiecare are propriile caracteristici.Această categorie este însă destinată celor pentru transportarea energiei electrice, cuprinzând conductori electrici la prețuri corecte, ideali pentru instalații electrice fixe și interioare, montate în tuburi de protecție (astfel încât să fie ferite de acțiunea directă a soarelui). În cazul în care ai nevoie de mai multe informații despre produsele Utilul, nu ezita totuși să ne contactezi. Echipa noastră cu experiență îți va oferi sfaturile necesare unei achiziții corecte și rapide!  Alege conductori electrici de la Utilul! Anterior nu am spus extrem de multe despre produsele din această categorie. De aceea, urmează să-ți oferim mai multe detalii despre tipurile de conductori electrici și, implicit, despre caracteristicile acestora. De ce? Pentru că, fie că vei dori să achiziționezi de la noi sau ba, dorim să rămâi cu informații care să te ajute pe viitor. Așadar, putem împărți conductorii electrici în trei mari tipuri: de exterior (cunoscuți și sub numele de faze), neutri (denumiți și de nul) și de protecție (de împământare). Caracteristicile conductorilor electrici diferă de la un tip la altul. Cei de exterior au un înveliș maro (uneori negru) și sunt marcați cu L, rolul lor fiind de a conduce curentul electric din rețea până în priză/întrerupător. Conductorii de nul sunt cei care întorc curentul înapoi în rețea, fiind marcați cu N și înveliți de un strat izolator, de regulă albastru, iar cei de împământare (cu înveliș galben) conduc tensiunile reziduale înapoi în pământ, fiind marcați cu PE.  Revenind la conductorii electrici pentru instalații electrice fixe, aceștia se împart și ei în conductori cu izolație din PVC, de tensiune medie cu izolație din cauciuc și de joasă tensiune cu izolație din materiale plastice. Primul tip, cel cu izolație din PVC, este cel pe care Utilul vi-l pune la dispoziție, îndeosebi pentru că este și cel mai recomandat – fiecare conductor este învelit cu un strat semiconductor. Din nou, este esențial ca acești conductori să fie montați în/pe tencuială în tuburi de protecție!  Aceste produse sunt disponibile la Utilul în role de 100 ml, secțiuni de 1.5, 2.5 și 4 mm, culori roșu, albastru, verde-galben, negru și maro. Nu uita! Este recomandat ca alegerea cablurilor și racordurilor să fie efectuată de către un electrician! 

Tuburi si accesorii trasee electrice

Firele electrice nu mai sunt montate direct în perete, ci trec printr-un tub copex. În cazul în care este necesară schimbarea lor (pe motiv că au fost detectate defecțiuni la nivelul instalației electrice din locuință/clădire), se poate interveni exact acolo unde este cazul, fără a fi necesară spargerea peretelui. Desigur, asta dacă se cunoaște traseul tubului! La Utilul ai la dispoziție mai multe tipuri de tuburi copex, la prețuri accesibile. Fie că alegi modele clasice, din metal, sau tuburi coplex flexibile din PVC simplu, ai certitudinea că vei găsi calitatea dorită.  Alege accesorii trasee electrice de la Utilul! La Utilul ai la dispoziție nu doar accesorii pentru trasee electrice, ci și ajutorul echipei noastre cu experiență. Așadar, dacă ai nevoie de informații pentru a face cea mai bună alegere, contactează-ne!  Revenind la aceste accesorii, fie că vorbim de tuburi flexibile copex din PVC simplu sau de modelele clasice, este necesar ca pentru a te bucura de un montaj ca la carte să ții cont de următoarele: montajul lor trebuie întotdeauna realizat de un specialist; tot montajul trebuie să respecte planurile și traseele indicate de proiectant; tuburile trebuie să fie realizate dintr-un material rezistent, durabil.  Da! Pentru a avea certitudinea că nu vor apărea probleme, este important ca montarea tuburilor în pereți să fie realizată de un electrician autorizat, în funcție de planurile proiectantului. La final, este recomandat să păstrezi planurile traseelor acestor tuburi, tocmai pentru a ști unde trebuie intervenit în caz de vreo defecțiune (intervenție care trebuie, de asemenea, realizată de un specialist).  Referitor la calitate, știi bine cât de mult contează în orice proces de selecție. Și noi știm acest lucru, de aceea am ales să introducem în portofoliul nostru doar produse bune și sigure, de la branduri de top, precum Courbi, Gewiss și Novelite. Desigur, avem și propriile noastre modele, tuburile copex de la Utilul respectând aceleași standarde privind calitatea și fiabilitatea.  Ce modele găsești? Pe lângă cele anterior menționate, cele metalice și cele din PVC simplu, îți mai punem la dispoziție și tuburi metalice cu izolație PVC și tuburi copex din PVC cu sârmă. Tuburile se găsesc în diverse dimensiuni, de la cele cu diametru de 13 mm, la cele cu diametru de 25 mm. Așteptăm să ne contactezi în cazul în care nu știi ce tip s-ar potrivi mai bine nevoilor tale.  Un astfel de produs se montează ușor, este un bun izolator electric și are o rezistență mecanică mare. Altfel spus, înlătură eventualitatea unor incendii cauzate de scântei deoarece nu propagă flacăra ci, din contra, o înăbușă, este realizat dintr-un material ce permite o manipulare facilă și este durabil. Dar pentru a-și demonstra aceste avantaje trebuie ales corect. Așadar, analizează bine caracteristicile sale înainte de achiziție, indiferent de locul de unde decizi să-l achiziționezi, și nu uita să ceri părerea unei persoane cu experiență în domeniu!  

Canal cablu

Cabluri la vedere? Nimănui nu-i plac, nu-i așa? Într-adevăr, aspectul lor neplăcut poate fi acoperit cu ajutorul unor canale de cablu cu design special. Însă rolul acestor din urmă produse este departe de a fi doar estetic. După cum știi prea bine, aceste produse nu doar că maschează conectorii electrici, ci îi și apără de factorii externi, protejându-i în același timp și pe cei care ar putea intra în contact cu ei.Fie că vorbim de un canal cablu pentru pardoseală model aplicat sau de unul cu bandă adezivă pentru pereții din baie, este important să urmărim calitatea. De aceea la Utilul am pregătit pentru tine o gamă de canale de cabluri din PVC de diferite tipuri și dimensiuni. Prețurile sunt decente, iar în cazul în care ai nevoie de ajutor pentru a alege corect, nu ezita să iei legătura cu unul dintre consultanții Utilul! Alege un canal cablu de la Utilul și bucură-te de un preț corect! Așa cum am spus, cu ajutorul unui canal de cablu vei asigura o estetică aparte încăperilor. Tot acest produs te va ajuta însă să eficientizezi orice intervenție ulterioară la cabluri, atât montajul cât și opusul acestuia realizându-se ușor, fără pagube sau deteriorări. În alegerea acestui produs trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, este important să stabilești unde va fi amplasat, mai exact, de ce tip vei avea nevoie: de unul pentru pereți sau de unul pentru pardoseală. De exemplu, cel pentru pereți este standard, putând fi așezat fie orizontal, fie vertical, în funcție de traseele circuitelor. Cel pentru pardoseală, pe de altă parte, are mai multe despărțituri și un aspect mai elegant, fiind dotat de regulă cu ramă semirotundă. Ține cont și de model! Dacă vrei să-l folosești pentru realizarea instalațiilor electrice (protejarea conductorilor), alege un model clasic, iar în caz că dorești să izolezi traseele conductorilor de legătură între aparate și tablourile electrice, îndreaptă-ți atenția către modele perforate. Materialul este și el deosebit de important. În momentul de față poți alege fie un canal cablu PVC, fie unul din lemn. Cum cel din urmă este mai puțin rezistent și mai costisitor, am ales să-ți punem la dispoziție doar modele din PVC – materialul remarcându-se nu doar prin estetică deosebită, ci și prin rezistență la șocuri și durată de viață mare. În portofoliul nostru găsești mai multe astfel de produse, realizate din PVC, atât clasice, cât și cu bandă adezivă sau perforate, de dimensiuni diferite (de la 12x12 mm la 120x60 mm). Se pot alege variante pe alb sau pe gri. Toate provin de la un brand de renume, Novelite, remarcându-se prin prețuri bune și calitate înaltă. Orice alegere necesită documentare! Așadar, dacă vrei să te bucuri de cele mai bune rezultate, nu ezita să ceri sfaturile celor cu mai multă experiență.