Se incarca...

Stimati clienti!
Din cauza numarului foarte mare de comenzi primite in ultima perioada, durata de procesare a unei comenzi poate sa ajunga la 4 zile!
Va multumim pentru intelegere!

Urmatoarea incarcare din fabrica Cersanit este programata pe 26 Septembrie! Ultima zi pentru plasare comanda pentru incarcare 26 Septembrie este de Miercuri 23 Septembrie ora 9! Comenzile sosite dupa aceasta data se vor procesa pentru incarcarea urmatoare!

Cum alegem vopseaua termorezistentă pentru sobe?

 Dacă îi întrebi pe cei care au sobe pe lemne cum fac să maximizeze eficiența termică și să reducă emisiile, vei primi o mulțime de răspunsuri care includ multe sfaturi și trucuri utile, printre acestea aflându-se, cu siguranță, și faptul că au folosit o vopsea termoizolantă bună.

Înainte să trecem în revistă modurile în care te poți asigura că și soba ta va da mereu cel mai bun randament și înainte să îți spunem cum poți să alegi cea mai bună vopsea termică din gama foarte largă de opțiuni din comerț, îți propunem, însă, să vezi ce variante există pe piață și care sunt caracteristicile acestora. Nu de alta, dar atunci când dedici timp research-ului și te familiarizezi cu produsul pe care vrei să îl achiziționezi, vor crește, implicit, și șansele ca la final să faci cea mai bună alegere.

Vopseaua termorezistentă: caracteristici

Vopseaua termică, așa cum sugerează și numele său, poate rezista unor temperaturi ridicate sau foarte ridicate, chiar și de peste 500 de grade Celsius. Cum reușește? Răspunsul e unul destul de simplu: aceasta are o bază siliconică, cu includere a pigmenților coloranți, a polimerilor, dar și a materialelor de umplutură, ceea ce o face să fie, așa cum am spus, foarte rezistentă la căldură.

În funcție de caracteristicile compoziției sale, vopseaua termorezistentă este utilizată pentru cărămizile cuptorului, pentru elementele metalice ale șemineelor sau ale aragazului, dar mai ales pentru sobe. Printre avantajele folosirii ei se numără aderența foarte bună, faptul că asigură o bună protecție pe termen îndelungat, precum și capacitatea de a conferi un aspect plăcut oricărui element de decor sau funcțional.

În funcție de nivelul maxim de rezistență la căldură, în comerț vei găsi următoarele tipuri:

●       enamel, care poate rezista până la 80 de grade;

●       acrilică și alchidică, cu un prag de rezistență de maximum 100 de grade;

●       epoxidic, poliuretan, email acrilic și grund epoxidic – cu praguri de rezistență de până la 120 de grade;

●       emailă, din compoziți poliuretanici, acrilici sau epoxidici, care poate rezista la temperaturi de maximum 200 de grade;

●       pe bază de silicat etilic sau expoxi eter, cu pulbere metalică – rezistă, în general, la temperaturi de până la 400 de grade;

●       siliconică (cu pulbere de zinc sau de aluminiu): poate face față chiar și unor temperaturi de peste 600 de grade. De menționat că aceasta este disponibilă și sub formă de aerosol sau de vopsea termorezistentă spray.

În funcție de suprafața căreia îi este destinată, se împarte în vopsea:

●       folosită pentru acoperirea fontei;

●       destinată metalelor feroase;

●       utilizată pentru metale neferoase.

Ultima clasificare, în funcție de care va trebui să faci alegerea finală, ține de modul în care producătorul a preferat s-o pună la dispoziția cumpărătorului. Astfel, în comerț vei găsi cutii clasice, cutii de aerosoli (aerosolul va avea o textură finală mai fină, dar este și mai ieftin), precum și o variantă disponibilă în găleți și butoaie (ultimele două sunt destinate, evident, spațiilor mari sau industriale).

Așadar, alegerea ta va trebui să țină cont de toate caracteristicile pe care le-am amintit mai sus, precum și de cele ale sobei pe care vrei s-o modifici.

În ceea ce privește aplicarea acesteia, lucrurile nu sunt chiar atât de complicate cum ar putea părea la prima vedere. Procedeul este unul simplu: vei începe prin a pregăti suprafața sobei. Atenție, însă! Unele suprafețe necesită o pregătire specială, așa că nu uita niciodată să citești bine instrucțiunile pe care le-ai primit odată cu soba. Cu toate acestea, dacă nu ai la îndemână un asemenea set de ghidaj, atunci te sfătuim să te limitezi să o cureți în mod clasic. Ce faci mai departe?

Ulterior, vei aplica produsul în mai multe straturi și direcții diferite, cu mențiunea că al doilea strat va trebui să îl dai doar după ce te vei asigura că primul s-a uscat foarte bine. De asemenea, ar trebui să ai grijă ca suprafața să nu fie udă sau să nu stea în condiții extreme (la temperaturi sub zero grade Celsius, de exemplu), pentru că, în acest caz, rezultatul ar putea să nu fie cel dorit. Desigur, există și varianta să lași întregul proces pe mâna unui meseriaș, care se va asigura că totul va fi executat exact așa cum trebuie.

La Utilul găsești vopsea termică la prețuri avantajoase

Acum, că ai aflat totul sau aproape totul despre vopseaua termorezistentă, te poți apuca de treabă. Îți recomandăm gama noastră de produse, care acoperă toate nevoile și exigențele tale.

De exemplu, ai putea opta pentru vopseaua termorezistentă Prity la 430 de ml, special concepută pentru sobe, șeminee, precum și pentru uși de focar din fontă și metal. Are o putere de acoperire de până la 1,05 mp/tub și se găsește sub formă de spray, ceea ce o face foarte ușor de folosit.

Spray vopsea termorezistenta

Dacă, dimpotrivă, îți dorești un raport calitate-preț și mai avantajos, atunci poți opta pentru Kober, un produs siliconic recomandat pentru protecția de lungă durată a sobelor, cuptoarelor, conductelor fierbinți, a coșurilor de fum și a altor repere metalice care sunt expuse unor temperaturi foarte mari. În general, această vopsea rezistă la valori termice de până la 450 de grade și are o aderență ideală atât pentru suprafețele grunduite, cât și pentru cele de oțel sablat.

Descoperă și restul variantelor disponibile și alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine criteriilor de calitate pe care le cauți!

 

Articole asemanatoare

In acest articol Utilul te invata notiunile generale legate de sobele din teracota. Vei afla despre modul de incalzire cu ajutorul sobelor din teracota si clasifi...