Se incarca...

Stimati clienti!
Din cauza numarului foarte mare de comenzi primite in ultima perioada, durata de procesare a unei comenzi poate sa ajunga la 4 zile!
Va multumim pentru intelegere!

Urmatoarea incarcare din fabrica Cersanit este programata pe 31 Octombrie! Ultima zi pentru plasare comanda pentru incarcare 31 Octombrie este de Miercuri 28 Octombrie ora 9! Comenzile sosite dupa aceasta data se vor procesa pentru incarcarea urmatoare!

Cum alegem cel mai bun boiler in functie de capacitate?

De ce nu vorbim si despre restul criteriilor? Vom vorbi, insa toate la timpul lor! De exemplu, despre boilerul pe lemne si cel electric am discutat deja aici.

Pentru a alege cel mai bun boiler trebuie sa tii cont de numerosi factori. In primul rand, trebuie sa decizi ce techipamente raspund prompt nevoilor tale (boilere electrice, boilere pe lemne, boilere termoelectrice, boilere pe gaz, boilere tank in tank, bivalente sau instant). Apoi, trebuie sa stabilesti care este locatia unde acesta va fi amplasat, designul boilerului, functiile pe care ar trebui sa le aiba (protectie anti-inghet, la suprapresiune, la supraincalzire, functie de programare sau anti-legionella) etc.

Dimensionarea corecta – esentiala in alegerea celui mai bun boiler

Atunci cand vorbim de dimensionarea unui boiler trebuie sa ne gandim la nevoile de consum de apa calda care exista intr-o locuinta. Altfel spus, trebuie sa analizam numarul de consumatori si tipul aplicatiei (baie, bucatarie, baie si bucatarie sau alt spatiu dedicat).

Pentru stabilirea corecta a capacitatii boilerului, numarul de consumatori ce utilizeaza apa calda este cel mai important factor. In functie de acesta, vom decide daca trebuie sa cumparam un boiler cu capacitate mare, unul cu capacitate medie sau doar un instant.

●       Boiler capacitate mare: pentru familiile (4+ persoane) care vor utiliza mai multe aplicatii pentru apa calda (baie si bucatarie, de exemplu), confortul va fi asigurat de un produs cu o capacitate mai mare de 120 de litri. Recomandam boilerul electric 150 l Titan de la Eldom, ce asigura pierderi minime de caldura gratie tipului de manta ELDOM ECO, si un grad de eficienta cu pana la 25% mai mare;

●       Boiler capacitate medie: pentru locuintele in care se gasesc intre 2 si 4 persoane ce vor utiliza frecvent apa calda (baie si bucatarie) sunt ideale modelele cu capacitati intre 80 si 120 de litri. Recomandam modelul Eldom Style 100 l;

●       Boiler de capacitate mica sau instant: pentru un singur consumator este indicat si un model simplu de boiler, de capacitate mica (15 litri), cum este boilerul electric Eldom 15 l Extra Life, iar in cazul in care nevoia de apa calda apare la nivel local (de exemplu, se doreste apa calda intr-o incapere fara legatura la centrala termica), atunci un aparat instant de apa calda este ideal.

Volumul de apa incalzita necesara trebuie calculat corect, astfel incat sa putem fi siguri ca am ales cel mai bun boiler. Dimensionarea acestuia trebuie sa tina cont, pe langa numarul consumatorilor si tipul aplicatiei, de modul de preparare a apei calde menajere si de temperatura medie dorita. In cazul modului de preparare a ACM, este important sa se analizeze tipul combustibilului utilizat de boiler, in functie de acesta apa incalzindu-se mai repede sau mai incet.

Atentie! Capacitatea boilerului influenteaza si designul produsului. Se subintelege faptul ca boilerele de capacitati mari au si dimensiuni mai mari asadar, ai grija ca inainte de achizitie sa definesti clar locul unde vei monta echipamentul. Desigur, exista producatori care au luat in considerare acest neajuns, cum este Eldom, si care au conceput boilere performante, cu capacitati mari, dar cu design ergonomic.

Alte sfaturi pentru a alege cel mai bun boiler

In primul rand, acorda o atentie deosebita si puterii boilerului. De regula, puterea unui boiler este cuprinsa in intervalul 1-2 kW, o putere mai mare insemnand o incalzire mai rapida a apei. Tot pentru a fi sigur ca ai ales cel mai bun boiler, tine cont in procesul de selectie de functiile pe care ar trebui sa le aiba un model performant, si anume:

●       Functia de protectie anti-inghet: este vitala pentru orice boiler, rolul acesteia fiind de a proteja dispozitivul chiar daca spatiul in care este montat nu detine o sursa proprie de incalzire;

●       Functia de protectie la suprapresiune: aceasta va opri dispozitivul in cazul in care presiunea apei nu se incadreaza in limitele normale, evitandu-se astfel accidente nefericite;

●       Functia de protectie la supra-incalzire: este absolut necesara pentru a te asigura ca echipamentul este sigur, ducand la oprirea automata a lui in cazul in care acesta s-a supraincalzit.

Modelele de boilere performante au functii extra, cum este cea anti-legionella ce impiedica dezvoltarea bacteriei legionella in apa, sau cea de programare, ce seteaza ora de furnizare a apei calde.

Tot pentru a alege corect, iti recomandam sa fii atent si la functia de izolare a boilerului, mai exact, la protectia pe care peretii acestuia o detin. Un echipament bine izolat te va ajuta sa economisesti energie si va pastra temperatura apei pentru mai mult timp.

Ce-i drept, alegerea celui mai bun boiler se poate dovedi o provocare! La Utilul ai insa la dispozitie ajutorul unei echipe pasionate de tot ce inseamna echipamente si produse pentru casa, compusa din oameni dornici sa te ajute sa iei cea mai inteleapta decizie. Spor la tot ce ti-ai propus!

Galerie foto

Articole asemanatoare

Uita de problemele cauzate de defectiunile retelei de termoficare. Beneficiaza permanent de caldura si apa calda cu ajutorul unui boiler electric sau pe lemne de ...
Caloriferele din aluminiu si cele din otel - fiecare are avantaje si dezavantaje, ceea ce te poate pune in dificultate. Daca nu stii ce tip de calorifer ar trebui...
Semineul din living este elementul care ofera personalitate si intimitate spatiului in care primesti oaspetii si in care socializezi cu prietenii. Afla in acest a...