article
1
Newsletter

Regulament

Politica de retur si datele cu caracter confidential sunt enumerate mai jos:

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.


Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.


Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la retur.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a refuza returul.
Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.

Politica retur

Returul produselor este acceptat doar pentru persoanele fizice ce au achizitionat produse de la www.utilul.ro,iar livrarea s-a efectuat prin curierat rapid sau posta romana.Nu se admit retururi pentru produse ridicate din magazin sau care au fost livrare prin reprezentantii Sc Alexana Transexim 25 Srl.Pentru a beneficia de returul produselor in 14 zile calendaristice , trebuie completat formularul de retur aflat in pagina contact , cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa 14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare. De asemenea produsul trebuie sa intre in posesia noastra cel tarziu in a 11-a zi calendaristica de la data receptionarii lui.

Returul produselor se poate face prin curier (nu posta) sau venind direct la sediul Sc Alexana Transexim 25 Srl, dar nu inainte de a completa formularul de retur si a primi acceptul din partea noastra. Costurile de transport NU sunt suportate de catre Sc Alexana Transexim 25 Srl. Returnarea banilor se face in termen de 30 de zile din momentul in care ati primit acceptul pentru returnarea produselor din partea departamentului de retur si ati furnizat codul IBAN in care se va rambursa contravaloarea produselor .

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Va rugam ca in momentul expedierii sau cand veniti la magazinul Sc Alexana Transexim 25 Srl , coletul sa contina urmatoarele documente/date:
1. Copie dupa factura
2. Certificatul de garantie al produsului in original (unde este cazul)
3. Numarul de retur (numarul comunicat pe mail in momentul completarii formularului de retur). Pentru coletele trimise cu Urgent Curier va rugam sa completati pe scrisoarea de transport (AWB) numarul de retur .

Exceptii:

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate:

a. Capace WC
b. Obiecte sanitare 
c. Produse chimice sau produse de tip vopsea, diluant, lac, etc.
d. Produse igiena personala
e. Produse care intra in contact cu parti ale corpului

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

f. Produsul a fost adus pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.)
g. Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat.
h. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc
i. Echipamente de pe care s-au dezinstalat accesoriile primite
j. Aparatele electrice sau mecanice ce prezinta urme de utilizare

De retinut:

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Pentru produsele achizitionate in rate fara dobanda se percepe un comision de 3.5%

Nu vor fii receptionate coletele care nu au trecut numarul de retur pe scrisoarea de transport (AWB).

Pentru probleme de garantie va rugam contactati centrul service cel mai apropiat precizat in certificat de garantie.


Produsele cu Garantie UTILUL

Produsele aflate sub Garantia Utilul (certificat de garantie emis de catre firma noastra SC Alexana Transexim 25 SRL) se recomanda a se livra pentru solutionarea garantiei cu ajutorul Postei Romane.In cazul in care aceste produse nu se pot expedia prin Posta Romana ( colet cu o greutate peste 10 kg,lungime mai mare de 70 cm,produse cu caracter delicat) produsele se vor expedia prin curierat: Urgent Curier sau GLS Curier.
Costul de transport este suportat de catre firma noastra in conditiile prezentei neconformitatii la produse.
In cazul in care produsele nu prezinta neconformitati sau daca sa stabilit conditiile de anulare a garantiei conform certificatului se va considera abuz urmand ca taxele de transport sa fie imputate de catre expeditor.

Pentru informatii suplimentare in legatura cu retururi si garantii va rugam contactati:

  • Chirnogeanu Alexandru Traian   -   0723.336.289

NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, site-ul nostru administrat de SC Alexana Transexim 25 SRL, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este utilizarea lor in vederea facturarii produselor comandate.

Sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru crearea facturii pentru produsele comandate. Refuzul dvs. determină anularea comenzii.
Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator in scopul livrarii produselor şi sunt comunicate numai de catre Dumneavoastra.


Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Departamentul Reclamatii, la adresa de e-mail office@utilul.ro  .
De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.

 

Pentru completarea cererii de retur click aici


Documente atasate

UTILUL
EvoTools
build-X-ELL
Cersanit
EL-BI
BeA Deutschland
Kober
Total Green
Everpro
Supratherm
Halcor
Santo Tools-BuildX-Ell
Joka Werkzeuge
Teraplast
Prity
Macon
Easy - Fix
Aqua
Opoczno Polonia
Meister Germany
Palaplast AK
Novelite
Cleanmann
Eldom Invest
Vito
Electroprecizia Sacele